EMA 2018 finale

No pa je za nami. Kaj naj napišem? Glede na moje razočaranje, da v finale niso šle tri moje favoritke in da je zmagala pesem, ki sem jo odpisal? Bom skušal biti objektiven, se izognil komentiranju vodenja, jamranju o BQL, o neverjetno poenotenem razultatu strokovnih žirij, kje je bil naš Argentinski zet… Zgolj nekaj splošnih misli.

Jaz gledam na EMO v smislu, da se izbere najprimernejšo pesem za Eurosong, ki bo zažgala in bomo ponosni nanjo ne glede na zadnje mesto. Torej ne pesem, ki je všeč samo Slovencem, ali pa pesem, katere izvajalec ima pri nas največ oboževalcev (beri – glasovalcev).

Pesem Lee Sirk mi je sicer zdaj že bolj všeč, a to ni v skladu z mojimi merili. Primerna pesem mora v prvem poslušanju “zadeti”. Tukaj ni “druge priložnosti”. Na ES sicer tudi to ne pomeni vedno dovolj za preboj v finale (če si iz Slovenije). Saj vemo vse o poteku glasovanja… Naša lanska pesem je recimo bila taka in če bi jo zapel Turek, bi šla v vrhove…

Je pa Lea Sirk komplet srček, polna dobre volje in optimizma. Se kar nalezeš, pa recimo, da bo tako tudi na Portugalskem.

Srečno Lea

Vir MMC

 • Share/Bookmark

5 komentarjev na "EMA 2018 finale"

 1. fuga, dne 27.02.2018
  fuga

  Ja, nikoli ne bom znal oceniti, kako bo kak slovenski izdelek odmeval v Evropi oziroma na evroviziji. Tudi tam so zmagovale skladbe, ki jih nekako nismo mogli posvojiti. Zato pa najboljše želje tej, ki bo letos nosila čast naše glasbene entitete.

 2. Aamadeux, dne 27.02.2018
  Aamadeux

  O fuga, častim pijačo za prvi komentar. Ja glasba in geopolitika nimata neke večje povezave s kvaliteto. Lahko samo uživamo v spremljanju prireditve, na koncu pa ne smemo biti razočarani.

 3. Rado, dne 27.02.2018
  Rado

  Jaz sem vedno mislil, da mora imeti vsaka pesem melodijo. Pri zmagovalni pesmi sem melodijo pogrešal.

 4. Aamadeux, dne 27.02.2018
  Aamadeux

  Rado, to je RAP. Nima prav melodičnega ritma. Tako bolj na horuk :)

 5. Rado, dne 27.02.2018
  Rado

  Saj, saj, na horuk. Ponuja se mi primerjava, kot bi povprečna punca šla na izbor za miss, pri čemer bi prisegala na svojo avdentičnost in bi pričakovala zmago.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !