Rešil sem smrti otroka iz Afrike

Danes me je na Prešercu ob njihovem štandu ustavilo prijazno dekle in me povabilo, da ji prisluhnem. Razložila mi je, da bodo 4 medicinske sestre odšle v Zambijo v bolnico, ki ima 120 postelj in enega zdravnika. Da to akcijo podpira nekaj vladnih uradov RS. Naštela jih je in pokazala papirje. Jaz seveda nisem tega preverjal, mi je bilo jasno, da je res. Potem me je povabila, da kaj prispevam, v zameno pa si lahko sam izberem eno voščilnico. Rekel sem ji, da s tem zbranim drobižem ne bodo kaj dosti profitirali, pa je rekla, da za 1000 sit že lahko cepijo otroka in ga s tem rešijo smrti. V mislih sem hitro izračunal, koliko bo stala samo pot teh ljudi tja in nazaj… No, potem sem “rešil smrti” enega afriškega otroka.

Morda se sliši malo čudno, zmedeno, nehumano…ne vem, zmeden sem. Po eni strani imamo toliko problemov doma, želimo pa jih reševati na drugem koncu sveta. No, na sosednjem štandu je denar zbiral Lions klub in v zameno si dobil topel čajček…

 • Share/Bookmark

6 komentarjev na "Rešil sem smrti otroka iz Afrike"

 1. Spela, dne 23.12.2006

  NEEEEEEEEEE no! To si ti čist narobe zastopo!

  4 zdravniki pa 1 medicinska sestra pa 1 medicinski brat grejo!

  Hehe sej vem da ni važno, ampak ker sem jaz tudi poslušala in prispevala in dobila btw zelo lepo kartico, sem te pa le popravla.

 2. bin, dne 24.12.2006

  Malce zlobno – pa vendar. Z darovanim denarjem si “opral dušo” za greh s katerim si ga pridobil (veliko več najbrž). Za tiste, ki so darovani denar “težko prislužili”, pa zavest, da so nekje še večji reveži. Tisti, ki pri nas nič nimajo, pa tako ali tako “ne vidijo” Prešerca in takih stojnic. Pa smo vsi srečni in zadovoljni.

 3. GRiSON, dne 24.12.2006
  GRiSON

  Tolikokrat so nas naplahtali, da sem tudi pri tej stvari malo skeptičen. Zopet dajejo samo slovenci, ker so zelo bogati. Vendar vse kaže, da je to bogastvo samo v srcu, v denarju so bogati drugi, tisti ne dajo niti centa.

 4. chef, dne 24.12.2006
  chef

  Me zanima, kdo bo dobil ta denar, ja… dajem pa vseeno denar občasno. In sem nemalokrat razočaran.

 5. bin, dne 25.12.2006

  Grison, saj je vendar logično. Kdor da, ta nima več, kdor ni dal, mu je ostalo!

 6. suxa, dne 27.12.2006
  suxa

  Hja če bi vedno gledali na to oz. bi vedeli kam bo prišel ta denar bi po mojem lahko polovico “humanitarnih organizacij” takoj zaprli….je pa krivično do tistih, ki se res trudijo – krivično tako kot ta naš preljubi svet ;)

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !