Zavarovalniške pijavke

Že druga ponudba v kratkem času. Prvo so ponujali doplačilo (k dopolnilnemu zavarovanju) za smrt, zdaj ponujajo doplačilo za krajšo čakalno dobo pri specialistu. Naše življenje so razdelili na (njihove) interesne dele in zdaj se prisesavajo kot pijavke. Jutri lahko pričakujem za ponudbo doplačila za levo in desno oko posebej. Če oslepim na levo in imam zavarovano samo desno, sem popušil.

Na začetku šolskega leta dobimo ponudbo. Zavarujte svojega otroka, le tako bo zares varen. Pa koji klinac mi lahko garantira varnost otroka samo s plačilom premije? Igrajo na našo ljubezen do otrok.

Dopolnilno zavarovanje – farsa. Greš k zobarju (na kartico), naredi plombo. Črna je na socialno, bela je za doplačilo. Cena? Sitnica 8.000 sit. Nakar te pošlje slikat na privat rentgen, čeprav je v isti ulici tudi rentgen od ZZZS na kartico. Vprašanje ali grem lahko tudi tja, se izjalovi. Tam so slike zanič. Pa si spet ob 10.000 sit. Toliko o dopolnilnem zavarovanju. Pride prav samo tistim, ki so non stop v bolnici. Ostali bi bolje prišli skozi, če ne bi plačevali dopolnilno zavarovanje in bi hodili k privat zdravnikom. Majkemi je na koncu ceneje.

 • Share/Bookmark

8 komentarjev na "Zavarovalniške pijavke"

 1. aleksanderkovac, dne 15.12.2006
  aleksanderkovac

  Ni kar tako Zavarovalnica Triglav najbolj sijajen marmornat dvorec v Sloveniji

 2. klemci, dne 16.12.2006
  klemci

  Nordstar,

  Ali poznaš tiste pregovore, ki jih imam na blogu? reši!

 3. diutius, dne 17.12.2006

  Ma, glede oči se ne sekiraj. Ti kar za desnega doplačaj, pa se potem, ko oslepiš na levega sklicuj na to, da si gledal z agentove smeri in ne iz tvoje in da si zato plačal tako kot si. (Če pa oslepiš na desnega, potem pa si gledal iz svoje perspektive) :)

 4. suxa, dne 18.12.2006
  suxa

  Zavarovalnica se ti lepo smeji, ko ji plačuješ premijo, ko pa bi hotel nekaj od nje in bi morala odvezati svojo mošnjo pa te le s težka spoznajo.

 5. klemci, dne 18.12.2006
  klemci

  Predlagam ti, da obiščeš Grison blog.

 6. chef, dne 18.12.2006
  chef

  Ja, ko kupuješ plombe in rentgen, je vse skupaj res smešno. Stvar bi bila drugačna, če bi te recimo zbil avtobus in bi ti morali ravnat hrbtenico itd. Nimaš tega denarja, da bi te skupaj sestavili.

 7. Amalie, dne 19.12.2006

  Dragi Nordstar. Vidim, da si se zavzel za Dajano in vidim, da si fejst fant. Žal mi je, ko vidim kaj se dogaja in upam, da se Dajana ne bo dala. Jaz sem obupala, čeprav sem bila nad bloganjem navdušena. Krajšal mi je čas in me približal domovini. Živim v neki udobni socialni izolaciji in mi je dobro delo.Vendar pa sem zavohala, da nam lahko zelo škodi, ker se je nekdo zelo zanimal zame in izvohal celo moje osebno ime.Sama tudi razumem štos vendar pa je razlika med štosi in neslanimi šalami. Bilo me je strah in ne sram. Vse skupaj sem vzela za štos in ugotovila, da če bi se začela vojna v Sloveniji biričev ne bi bilo potrebno iskati. Javljali bi se sami.Hotela sem pisati o stvareh, ki jih omenjaš v tem blogu. Pravicah zavarovancev v zdravstvu. Na to se nekoliko spoznam. Iz foha. Tu v Nemčiji to drugače zgleda in se ne dajo voziti. Pri nas. Pri nas pa je bolje , da smo tiho, ker te bodo že kje našli in te napičili. Kdo izmed nas nima šibke točke? Vsi jih imamo. Mogoče bom malo blogala med švabi bom videla, če so tudi tako freh. Dvomim.LP.

 8. majakrizaj, dne 20.12.2006

  Tudi v našo hišo so priromale neke nove pogodbe iz zavarovalnive Adriatik. Presenetljivo da sem kot upokojenka obvezno zavarovana, plačujem še dodatno zavarovanje in nezgodno zavarovanje.Ker pa potujem na okoli sem zavarovana še nadstandardno in glej ga šmenta sedaj sem dobila priložnost da plačujem še za skrajšanje čakalne vrste v kolikor zbolim, sicer to ne velja za tujino, pa vendar. Preračunano koliko naših družinskih članov prispeva v Adriatik, bi nam morali položiti že rdečo preprogo pred hišo.Če vštejem še avtom.zavarov. Mimogrede pa imamo že vrsto let privatnega zobarja, okulista in ginekologinjo.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !