Zakaj Janković?

Pri letošnjih županskih volitvah smo priča zanimivi situaciji, ko ima en kandidat po anketah že polovico vseh glasov, kar praktično izloči sotekmovalce že v štartu. Stanje lahko spremeni samo “dober škandal”. Se bo to zgodilo? Časa je še nekaj in po moje se sedaj globoko koplje po “životu i radu” druga Zokija.

Ali je za Ljubljano Janković dobra izbira? Načeloma (iz prakse) gospodarstveniki niso dobri politiki. Ker pri politiki moraš biti sralec in smele poteze v gospodarstvu se v politiki ne obnesejo. Politika je umazana reč, kar je sicer lahko blizu tržnega gospodarstva, ni pa garant uspeha. Dobro je to, da ima Janković že dovolj denarja in ga praktično ne potrebuje več. Ne zase, ne za svojo družino. Rabi pa izziv in županovanje mu ponuja prav to.

  • Share/Bookmark

2 komentarjev na "Zakaj Janković?"

  1. Tomi, dne 10.10.2006

    Ravno prej sem šel ob Ljubljanici in prijavil kolegu eno v smislu “če bi bil jaz župan, bi zagotovil lepo vreme”, ravno, ko je Zoki šel zraven. In model je razumel šalo in se vključil v debato.

    Mislim, da je prav s tem osebnim odnosom do potencialnih volilcev dobil takšno podporo. Meni se zdi to boljši način kot načini ostalih.

  2. majakrizaj, dne 10.10.2006

    Ljubljančani pričakujemo, dinamično telenovelo v “našem mistu”.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !